Home
Menu
Zoek
Zoeken Annuleren

Schoolgids

Alle informatie voor ouders en leerlingen op een rijtje

De Kanjermethode

Sociaal-emotionele ontwikkeling (klik hier voor meer "Kanjerinfo)

Bij ons ontwikkelen kinderen zich als totaal persoon. We werken aan het vergroten van kennis en de sociaal-emotionele ontwikkeling. Een goede sfeer in de groepen is een voorwaarde voor een goede school. Daarom besteden we o.a. d.m.v. de “Kanjertraining” veel aandacht aan de omgang met elkaar, aan samen werken en het oplossen van problemen. We gebruiken de methode ZIEN! om het welbevinden en de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen te volgen. We kunnen zo ons onderwijs afstemmen op dat wat de kinderen nodig hebben. Het biedt ook hulpmiddelen om onderwerpen aan de orde te stellen en structurele zaken op sociaal en emotioneel gebied te behandelen en het gedrag dat daarbij wenselijk is te benoemen. We nemen de kinderen serieus en praten veel met hen.

 

Veiligheid op school

We werken voortdurend aan een veilige werk- en leeromgeving en letten op de onderlinge omgang tussen kinderen en tussen kinderen en volwassenen. We besteden uitgebreid aandacht aan de sociale vorming van kinderen. Dit gebeurt vaak heel praktisch in de klas via gesprekken en oefeningen.

 

Schoolregels
Regels geven duidelijkheid. Naast de gebruikelijke regels in de klas, zijn er regels die rust en veiligheid bevorderen voor de leerling en anderen. We hanteren we de volgende regels:

1.    Voor groot en klein zullen we aardig zijn

2.    We zullen goed voor de spullen zorgen, dan zijn ze weer te gebruiken morgen.

3.    De school is van binnen een wandelgebied en buiten hoeft dat lekker niet!