Home
Menu
Zoek
Zoeken Annuleren

Schoolgids

Alle informatie voor ouders en leerlingen op een rijtje

De school

De Zwaluw is een christelijke basisschool in het dorp Zandpol. We leven en werken vanuit ons geloof in de Bijbel. Onze basisschool is bestemd voor leerlingen vanaf vier jaar, die in beginsel in acht jaar de acht groepen kunnen doorlopen, waarna een vloeiende overgang naar het voortgezet onderwijs kan plaatsvinden. We zijn een school met ongeveer 50 leerlingen, verdeeld over 3 basisgroepen, de onder-, midden- en bovenbouw (OB - MB - BB)
Sinds 2019 is er binnen ons schoolgebouw een voorschool gehuisvest. Hier kunnen kinderen vanaf tweeënhalf jaar voor aangemeld worden via Vivikids (klik hier)
De groepsleidster van de voorschool en de kleuterjuf werken nauw samen.

Geschiedenis en naam
De schooljeugd houdt het dorp bruisend en levendig, waardoor de school een bijdrage levert aan de leefbaarheid van het dorp. Vanaf 1923 heeft Zandpol al een school, die tot 2009 ‘School met de Bijbel’ heette. Een ingrijpende verbouwing in dat jaar was een goed moment om een nieuwe naam te kiezen. Leerlingen hebben de nieuwe schoolnaam De Zwaluw bedacht. De zwaluw staat symbool voor reizen en groei, voor de wens om leerlingen zich te laten ontwikkelen tot zelfstandige volwassenen met een open wereld- en mensbeeld. Als ze uitvliegen, zullen ze een leven lang blijven leren en ontdekken. Ze mogen nu en in de toekomst ‘vliegen vanuit vertrouwen’.

Media
  • School-blauw.png