Home
Menu
Zoek
Zoeken Annuleren

Schoolgids

Alle informatie voor ouders en leerlingen op een rijtje

Communicatie

Algemeen

Een school kan niet zonder kinderen maar ook niet zonder ouders. Ouders leveren een belangrijke bijdrage aan de school. Het gaat veel verder dan alleen het praten over het kind. Ouders kunnen op verschillende manieren meehelpen, meedenken en meebeslissen.

 

Communicatie met ouders

Elk kind is uniek en in de ontwikkeling van elk kind hebben ouders, school en kind hun eigen verantwoordelijkheden. Ouders en school zijn partners. Gelijkwaardigheid, gezamenlijke en eigen verantwoordelijkheid zijn de basisprincipes van waaruit ouders en de school samenwerken, ieder vanuit de eigen deskundigheid. Wij nemen het initiatief in dit proces van samenwerking. Bij het geven van informatie is sprake van wederzijdse rechten en plichten. De school heeft de plicht de ouders te informeren over praktische zaken die de schoolorganisatie en de ontwikkeling van hun kind betreft. De ouders hebben de plicht de school actuele informatie te verschaffen over praktische en administratieve zaken. Ook informeren zij de school over zaken die van invloed zijn op de ontwikkeling van hun kind.


Hoe communiceren we?
We organiseren enkele oudergesprekken per jaar, u wordt hiervoor uitgenodigd. 
Officiële berichten ontvangt u d.m.v. ons administratiesysteem "ParnasSys". Onze app "klasbord" wordt zeer regelmatig gebruikt om u d.m.v. "een praatje bij een plaatje" een inkijkje in de groepen te geven.
Mocht u zelf een gesprek willen, loop gerust binnen. Indien mogelijk maken we direct tijd vrij, of we plannen tijd voor een afspraak.